5 sfaturi utile pentru drumeție cu copii

mers.ro
Cu toții știm că drumețiile și plimbările în natură sunt o activitate extraordinar de plăcută, mai ales când toată familia este implicată. Este un mod fantastic de a petrece timp de calitate împreună și oferă eliberare de toți si toate.

Având vacanța în minte am pregătit 5 sfaturi pentru drumeții cu copii care te vor ajuta pe tine și pe cei mici să vă bucurați de timpul petrecut împreună în natură. Pe lângă un rucsac potrivit și alte echipamente tehnice este bine să ai în vedere câteva lucruri.

1. Papuci confortabili


Este evident că , pentru o drumeție sau orice excursie , o pereche bună de papuci este crucială deoarece urcatul si coborâtul pe teren accidentat fie deal sau munte pe o perioada mai lungă de timp va avea un efect imediat asupra picioarelor si a gleznelor.

Ghetele de drumeție sunt special concepute pentru a oferi suport si protecție, având a efect evitarea durerilor cauzate de statul în picioare perioade îndelungate. Mai mult de atat, modelele cu membrană impermeabilă si respirabilă asigura protecție maxima impotriva umezelii si a transpirației, evitând astfel udarea sosetei.

Recomandăm să se rodeze puțin prin purtare înainte de a porni la drum. Fără acest lucru s-ar putea sa fie inconfortabili și sa creeze beșici. Pentru a fi siguri de confort maxim ghetele de drumetie trebuie purtate cu șosete de drumeție de câteva ori înainte de a pleca la drum cu ele.

mers.ro

2. Lasă-i să ajute


Un punct important este planificarea excursiei sau a drumeției, trebuie sa fie toată lumea deacord cu planul de aceea sugeram sa implicați și copii în luarea deciziilor, în planificarea zilei.

Permițându-le sa decidă parte din rută , opririle, ce activități se vor desfășura și chiar și ziua în care veți merge îi va face să fie mai implicați și se vor simți mai atrași de ”eveniment”. În plus îi va ajuta cu organizarea si dezvoltarea abilităților de planificare, lucru care va avea un impact major în alte arii din viața lor, inclusiv scoala.

3. Mancare si băutură


Nimic cu creează un apetit și sete ca și o plimbare în natura, asigură-te că este destulă mâncare și apă, mai ales că cei mici vor fi cu tine.

Apa este esentială într-o drumeție pentru că menține hidratarea organismului și oferă energie atunci când copii se vor simți obosiți.

În ceea ce privește gustările trebuie căutate sortimente ce oferă energia dorită. Se recomandă nuci , fructe uscate sau batoane. În plus , la planificare pot să includă elementele care le doresc ei așa că nu vor fi discuții la momentul consumării. Deasemenea un sandvici si fructe proaspete sunt indinspensabile într-o excursie. Pregătește recipiente special concepute pentru acest lucru.


vremea

4. Verifică vremea


Înainte de excapada cu copii pe poteci vă sugerăm să verificați prognoza vremii. Nimic nu poate fi mai rău decât sa fii prins de vremea rea la jumătatea traseului. În functie de starea vremii vei decide ce veți purta și ce veți lua cu voi.

Este deasemenea și o masură de siguranță pentru că asta va determina dacă vă veți aventura afară sau nu. Vremea umedă si cu vânt puternic poate provoca probleme majore nu doar din cauza terenul ud ci și din cauză ca cu cât veți urca la o altitudine mai mare cu atât se va simti mai puternic vantul. Pe de-alta parte daca e o zi prea însorită s-ar putea sa fie prea cald pentru o drumeție.

5. Programează pauze regulate

Drumețiile sunt solicitante fizic pentru adulți dar mai ales pentru cei mici, care vor obosi după un timp scurt. De aceea sugerăm să faceți pauze scurte și dese pentru restabilirea energiei și realimentarea cu apa si hrană. Opririle se pot planifica în zone cu peisaje ce merită văzute. Planificând opriri regulate traseul lung va fi mai ușor de gestionat și îi va ajuta pe cei mici să știe când vor ajunge și ”cât mai este” .

Având toate acestea în minte cel mai important sfat este să te asiguri că toată lumea se distrează. Drumetiile cu familia sunt un mod fantastic de a crea o legătura între membrii ei . Sperăm ca aceste sfaturi se vor dovedi utile în următoarea aventură a familiei tale.Inapoi sus